logo

SERVEIS INFORMATIUS - L'Entrevista del Dia


Transcribed podcasts: 553
Time transcribed: 3d 18h 10m 1s

Unknown channel type

This graph shows how many times the word ______ has been mentioned throughout the history of the program.

Abrera Informació, l'entrevista del dia amb Òscar Navarro.
Abrera Informació, l'entrevista del dia amb Òscar Navarro.
Amb l'objectiu de reactivar la cultura al municipi, des de l'Ajuntament d'Abrera s'està fomentant la programació d'actuacions culturals amb totes les mesures de seguretat en front a la Covid-19.
Una d'aquestes actuacions serà el concert de la formació de Jesse Swink, Marc Serra Group, titulat I Sempre Demà, que es dura a terme el dissabte 22 de maig a partir de les 8 del vespre a l'Auditori del Centre Polivalent.
L'actuació comptarà amb un preludir dels grups de combo de l'Escola de Música i les entrades ja es poden adquirir al web municipal www.abrera.cat.
Per parlar-ne d'aquest espectacle, ens acompanya avui a l'entrevista del dia la mateixa Marc Serra. Bona tarda.
Hola, bona tarda.
En primer lloc, explica'ns en què consistirà el concert del proper dissabte 22 de maig a l'Auditori del Centre Polivalent del Rabator d'Abrera.
Mira, doncs és un concert de Marc Serra Group, que som un sextet, que fem una música que és una barreja de moltes músiques.
Ens encasellen dins la música de jazz, però jo crec que el que sentireu és una música molt visual, una música mediterrània,
una música que barreja el jazz amb la música més popular i amb la música contemporània.
M'agrada pensar que haureu un concert de música de cambra, però amb una instrumentació i un arrenjament modern.
Parla'ns una mica de la vostra formació com a grup, la vostra història, els integrants que conformeu el Marc Serra Group, entre d'altres.
El Marc Serra va néixer fa cosa de deu anys. El primer disc el vam editar a quartet, amb la Lluna al violí, en Joan a la bateria,
al sang, al contrabaix i al piano, i després d'entrar-ho en uns llocs al primer disc vam començar a pensar en el segon,
i per ajudar aquesta fusió d'estils entre el jazz i la música més popular, més clàssica, hi hem afegit dos instruments més.
Hi tindrem el saxo de Martí Serra i la guitarra flamenca de Jaime Basurto.
I parlant de la vostra activitat, conteu amb un primer disc al mercat titulat Opus 1, com comentaves.
Què podem trobar en aquest treball discogràfic i on el podem aconseguir?
Mira, l'Opus 1 és una música quartet que també és una barreja de moltes músiques i podem trobar música de flamenc,
podem trobar música contemporània, podem trobar jazz, una música instrumental i és una música molt visual.
És una música que quan escoltes pots imaginar-te moltes coses.
El teu disc el podeu trobar si veniu dissabte al concert, perquè en tindrem uns quants per vendre,
i si no, a marserra.com també hi ha l'opció de comprar aquest disc, tant el primer, que és l'Opus 1, com el segon, que és sempre demà.
I respecte al segon disc que ens avançaves, què ens pots explicar?
Mira, és un disc que té moltes coses. Una d'elles és que pretén ser un petit i humil homenatge a quatre compositors catalans
que considero que van ser, doncs, que són els nostres clàssics, que van convertir la música popular catalana en música universal,
com són Montsalvatge, Robert Gerard, Fredric Montpou i Manuel Blancafort.
Llavors hi ha unes cançons que agafen petits fragments d'obres d'aquestes clàssiques i les converteixen en una música totalment nova.
Hi ha també una cançó que versiona Maria del Mar Bonet, que és una cançó que dedico a Jordi Cuixart,
i en altres temes una de les sorpreses que hi haurà al concert és que avançarem ja algun dels temes del tercer disc que està ja en marxa.
Precisament aquesta era la cinquena pregunta que esteu treballant en el següent disc, veritat? Quins projectes teniu en marxa actualment?
Sí, com que aquest segon disc va tenir una sortida una mica accidentada perquè el vam publicar a finals de l'any 2019,
al cap de ben poc de presentar-lo ens van confinar, llavors tots els concerts que teníem el 2020 es van anul·lar,
ara a la tardor es van començar a activar, ara estem com fent aquesta presentació desagida, la presentació que no vam poder fer en el seu moment,
però al mateix temps aquest temps que hem estat tancat a casa també ha sigut una oportunitat per seguir escrivint música,
amb el qual aparegut a casa i sense voler bastant de material per fer el tercer disc que sortirà, espero, abans que no s'acabi aquest any.
Com us heu adaptat com a grup arran la crisi sanitària de la Covid-19?
Doncs com hem pogut, l'any passat va ser un desastre per nosaltres i per tot el món musical, va ser un desastre perquè es va acabar la nostra feina, però totalment, a més a més.
I amb molts més càndicaps, amb el càndicap que quan s'ha reactivat l'activitat molts dels concerts que teníem programats ja no s'han fet, s'han anul·lat,
i ara el que s'està començant a programar és, diguéssim, ja les novetats d'aquest any,
amb el qual els que vam estrenar, diguéssim, just abans de quedar-nos tancats, aquest any que hem perdut ens ha quedat una miqueta que ja no hem pogut salvar.
A més a més, just el dia abans que ens tanquessin el mes de maig havíem d'anar a la final dels Premiers 20,
perquè vam ser nominats com a millor disc de jazz i havíem d'anar a Madrid a la gala final i la tarda abans es van rodar.
I totes aquelles activitats o concerts que sortien a partir d'allò, diguéssim, que es van quedar, al final no res.
I ara estem com intentant arrencar com podem, però amb l'afegidor d'aquest any que hem perdut, diguéssim.
Com valoreu que des de l'Ajuntament de Brera s'aposti per reactivar els actes culturals i organitzar espectacles en viu com el vostre?
Bestial, és que gràcies als ajuntaments, gràcies als ajuntaments com el de Brera i com alguns altres que ens han trucat, això ens està ajudant a reactivar-nos.
I a més està molt bé, és molt bonica la iniciativa que té l'Ajuntament de Brera d'afegir el combo de l'Escola de Música.
És una iniciativa que està molt bé perquè ens comunica músics professionals, músics que estan estudiant i donen l'oportunitat als estudiants a sortir altres músiques,
als pares també i a nosaltres a veure els nanos del poble com toquen.
A més a més, dona la casualitat que tres dels músics del grup, el Franco, el Joan i jo, treballem en una escola que està molt a prop d'aquí, que és l'Escola de Música del Papiola.
I ens fa molta gràcia això, conèixer la gent de l'Escola de Música de Brera, perquè no hi hem tingut contacte i potser serà una oportunitat per conèixer-nos i per poder fer més intercanvis a partir d'ara.
I ja parlant de nou del concert que oferireu el proper 22 de maig, on ens presentareu temes de jazz i swing, com està organitzat?
Com que hi ha temes que són a sextet, hi ha algun tema que és a quintet, hi ha algun tema que és a quartet,
tenim estructurat perquè el concert vagi creixent, començarem a presentar els temes nous, els temes que no es fan en el disc,
perquè ens fa il·lusió començar a tocar música nova i a veure com el públic respon a aquest nou repertori,
i la segona part del concert ja serà primer a quartet, després a quintet, després a sextet, amb els temes de l'I Sempre Demà.
Començarà en el combo de l'escala de música primer i després anirem nosaltres.
Les persones que estiguin interessades en seguida ben a prop les vostres passes en el món de la música, on us poden trobar?
Sí, marxerra.com és la web, i si seguiu marxerra.club estem a l'Instagram, estem al Facebook, estem a Twitter,
i n'endem a estar a tot arreu, vull dir que si ens busqueu ens trobareu.
I ja per finalitzar, com convidaries els i les nostres uients a assistir al concert de l'Auditori del Centre Polyvalent del proper dissabte?
Mira, d'entrada els animaria molt molt anar al concert, perquè una de les coses que ens passa ara és que després de tant de temps tancat,
hi ha qui té com mandra de sortir de casa, costa sortir i tornar a fer activitats,
però l'experiència que tenim dels concerts que hem fet fins ara és que, ostres, quan la gent surt i quan escolta música en vi,
però no té aquesta experiència d'assistir a la música així, en viva pell, diguéssim,
ostres, agrada molt, i val molt la pena tornar a sortir, tornar a gaudir de la cultura, de la música i de les activitats culturals en viu.
El nostre concert és un concert que és molt per tots els públics, que ningú s'espanti quan vegi això de jazz, fusió, etc.
Perquè és una música molt molt molt mediterrània, és la música que entra molt per la pell, que entra pels ulls,
és una música que entra sola, tenim un violí que és extraordinari, tenim els saxes d'en Martí,
no hi ha cantant, però no fa falta, perquè cantem amb els instruments i és una música que és molt molt molt fàcil d'escoltar encara que no ho sembli d'entrada.
Per tant, jo animo tothom a sortir, a sentir el concert del combo de l'escola i després a sentir-nos a nosaltres.
Serà un dissabte diferent i valdrà la pena.
Doncs tornem a recordar dissabte 22 de maig, a les 8 del vespre, a l'auditori del centre polivalent del rebató d'Abrera,
podrem gaudir del concert de jazz i swing de Marcerra Group, que a banda comptarà amb un preludi de l'escola municipal de música d'Abrera.
Seguint la normativa establerta per la prevenció de la Covid-19, les entrades i sortides al concert es faran de manera esglaonada
i en aquest moment serà obligatori l'ús de mascareta, l'ús de gel hidroalcohòlic i s'haurà de respectar la distància de seguretat entre persones.
Recordem que les entrades es poden adquirir a través del web Abrera.cat i que tenen un preu de 4,5 euros la general i de 2,5 euros la reduïda.
Nosaltres avui li agraïm la seva atenció a la mateixa Marcerra. Moltes gràcies i bona tarda.
Moltes gràcies a vosaltres.
I recordem que aquesta entrevista ja la podeu tornar a escoltar i descarregar a la nostra programació a la carta a RadioAbrera.cat i a l'aplicació gratuïta de RadioAbrera per a dispositius mòbils.
Moltes gràcies per haver-nos acompanyat.
Gràcies per haver-nos acompanyat.
Gràcies per haver-nos acompanyat.
Gràcies per haver-nos acompanyat.
Gràcies per haver-nos acompanyat.
Gràcies per haver-nos acompanyat.
Gràcies per haver-nos acompanyat.