This graph shows how many times the word ______ has been mentioned throughout the history of the program.
L'entrevista del dia amb Gemma Vilallonga
Ràdio Abrera. Són les dues.
Abrera Informació. L'entrevista del dia amb Gemma Vilallonga.
Bona tarda. Com ja és tradició, el curs comença a Abrera amb una cita cultural ineludible al setembre musical.
Aquest 2021 la programació s'estableix a la sala municipal on els espectadors i les espectadores podran gaudir del dos concerts ben especials.
El primer d'ells que tindrà lloc aquest divendres 17 de setembre a les 10 de la nit anirà a càrrec de la jove guitarrista i compositora de Pedraguer, Sandra Montfort, que ens ofereix un nou treball de mirada oberta, humana i propera.
Per parlar-ne avui ens acompanya a l'entrevista del dia la mateixa Sandra Montfort. Bon dia.
Bon dia.
Tenim la sort de poder gaudir a Abrera de l'estrena de la teva nova proposta, que a més és el teu primer treball lliscogràfic que porta per títol, Niño Réptil Ángel. Què hi podem trobar en aquest disc?
Doncs en aquest disc podem trobar nou temes que giren al voltant de la poesia, en colors de música electrònica, també en colors de música tradicional i parlem d'una miqueta com la vida, els dolts, els amors a través de metafores de la naturalesa.
I aquest títol, Niño Réptil Ángel, que ens crida l'atenció, per què?
Aquest títol és el nom d'una cançó també que està dins del disc i parla la història d'un nen que naix abans de hora i naix com... encara no s'ha acabat de formar, llavors és com una espècie de figura mitològica que es transforma en àngel i ascendís fins a la lluna,
i des d'ahir a la lluna ens protegís i amb les seues llàgrimes pluega als camps i omplia els pous d'aigua dolça per a que puguem veure ell.
I doncs engloba una miqueta com el món de la espiritualitat, però també la cosa terrenal, com ens proposa un prototip de bellesa com diferent al que nosaltres entenem i ens pregunta per què entenem la bellesa d'aquesta manera i per què la depositem on està i no a un altre lloc.
I què ens pots explicar de la posada en escena i del repertori que oferiràs aquest divendres a Brera?
Aquest divendres faré un concert de duet amb el Jordi Hortolà, llavors jo estaré amb la guitarra i amb efectes en la veu, i després el Jordi porta percussió electrònica, percussió també, diguem, rudimentària de tota la vida, i després sintetitzadors...
Sí, serà un concert íntim, però alhora intentarem que sigui expansiu també, que repartís que llavors et transformin coses.
Com apuntaves abans tens un univers superric i et volia preguntar també la teva nova proposta ens convida a la bondat, també a la tendresa, a la força i a la llum. En què t'has inspirat per fer aquestes noves composicions?
Bueno, en realitat sí, les composicions són tot allò que vaig pensant i vaig reflexionant i ho transformo una miqueta en cançó a través de... sobretot m'inspira molt la naturalesa, m'inspira molt com la quotidianitat, els espais rurals, els espais...
Sí, perquè he escoltat molta música tradicional també, és com una font base de la que veig, la música tradicional, i la música tradicional ens arregla molt, no?
I, aleshores, les meves cançons, d'alguna manera, xuclen de tot això imaginari. Per tant, sí, crec que hi ha una cosa com de sinceritat, d'emestitat, de transparència i d'arrelament amb la terra, amb la música tradicional, que també m'agrada que estiguin les meves cançons.
I canviant una mica de tema, com a artista, què et suposa haver d'adaptar tant als teus concerts, als nous formats d'espectacles i a totes les mesures de prevenció que s'han d'adoptar per evitar la propagació de la Covid-19?
Al principi era molt estrany trobar-te amb les cares amb mascaretes, no entenies massa bé la seva expressió, l'expressió dels ulls, però ara ja, jo crec que tots ens hem acostumat a entendre dels ulls més enllà, no només en els escenaris, sinó també en la vida diària, no?
Sí, i com que ara ja està, ens hem adaptat, però no és lo ideal i ens encantaria tornar a la normalitat, o sigui, veure les cares, les boques, les dents, somrient, o com sigui, amb totes les expressions possibles de la cara i del cos.
Imagino que els darrers anys, des de l'aparició de la Covid, han sigut anys difícils pel sector. Com valoreu que s'impulsin cicles com el Setembre Musical, que en aquest cas ho organitza l'Ajuntament d'Abrera?
Clar, per a nosaltres és superimportant. Li donem moltíssim valor que, tot i les complicacions que suposa la Covid, que seguís impulsant aquest tipus de programacions, d'esveleniments,
que la gent seguís cabinint als concerts, tot i la incomoditat de portar una mascareta, d'estar sentat... Sí, per a nosaltres és el nostre ofici, per tant, gràcies a aquestes propostes podem sobreviure i podem tirar endavant i seguir creant.
I per finalitzar, com convidaries a totes les persones que estiguin escoltant aquest moment radioobrera perquè vinguin a gaudir en directe del teu nou disc, Ninho, Rèptil, Ángel?
Bueno, els diria que si volen escoltar el disc a les seves cases poden escoltar qualsevol plataforma i, si els agrada, al directe trobaran coses diferents al disc que també sumaran una miqueta a nivell sensorial de sensacions.
Per tant, sí, estarem molt contents i contentes de rebre tot el que avui que vindré.
Dit queda, recordem doncs que la cita és aquest divendres 17 de setembre, a les 10 de la nit, a la sala municipal de Brera, i les entrades per a Sicili es poden adquirir al web municipal abrera.cat.
Nosaltres agraïm la seva atenció, la Sandra Montfort, i et desitgem moltíssima sort amb aquest nou treball.
Moltíssimes gràcies.
I, com sempre, recordem que aquesta entrevista ja la podeu tornar a sentir des que regala la nostra programació a la carta a radioabrera.cat i a l'aplicació gratuïta de radioabrera per a dispositius mòbils.
Gràcies per haver-nos acompanyat.
Per la salut de totes i tots, siguem responsables.
Evitar els contagis és molt senzill. Només hem de mantenir la distància interpersonal, utilitzar la mascareta i intensificar la higiene de mans amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic.
Evitar la propagació del coronavirus és responsabilitat de totes i tots.